Citron i bakverk är gott och ger bakverket en fräsch smak. För att göra muffinsen extra lyxiga valde jag att göra en vaniljkräm som jag fyllde och toppade muffinsen med. Mycket goda! 

Lemon in baked goodies is good and gives the pastry a fresh taste. To make the muffins extra luxurious, I chose to make a custard that I filled and topped the muffins with. Very good!


Custard Filled Lemon Muffins
4 pcs

65 g butter, room temperature
1 dl sugar
1 large egg
1 dl wheat flour
0.5 dl custard powder (Sallinen)
1 tsp baking powder
1 tbsp milk
1 tsp lemon essence

filling:
4 tbsp custard powder
8 tbsp water

Preheat the oven to 160 C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. The add the rest of the ingredients. Pour the batter into muffins cups and bake for 20 minutes. Let cool. Mix the ingredients for the filling and pipe into and on the muffins.



Vaniljkrämsfyllda Citronmuffins
4 st

65 g smör, rumstemperatur
1 dl socker
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl vaniljkrämspulver (Sallinen)
1 tsk bakpulver
1 msk mjölk
1 tsk citronessens

fyllning:
4 msk vaniljkrämspulver
8 msk vatten 

Värm ugnen till 160 C. Rör samman smöret och sockret. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 20 minuter. Låt svalna. Banda ingredienserna till fyllningen och spritsa in i ch på muffinsen.