De traditionella kolasnitten är så goda, men man kan variera dem massor. Nu har jag bakat snitt med vaniljkräm och de blev så goda. Daim är också gott att ha i smeten. Gillar du kex?

The traditional cookie cuts are so good, but you can vary them a lot. Now I have baked cuts with custard and they were so good. Daim is also delicious to add to the batter. Do you like cookies?


Vaniljkrämssnitt

50 g smör, rumsvarmt
0,5 dl socker
0,5 msk dadelsirap
0,5 tsk vanilj
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 0,5 dl vaniljkräm (2 msk vaniljpulver + 5 msk vatten)
pärlsocker 

Värm ugnen till 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, socker, dadelsirap, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver till en deg. Rulla till en längd och lägg på plåten, platta till en aning. Gör en fördjupning i mitten och fyll den med vaniljkräm. Strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Tag ut plåten och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar. 



Custard Cookie Cuts

50 g butter, room temperature
0.5 dl sugar
0.5 tbsp date syrup
0.5 tsp vanilla
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder

Filling:
about 0.5 dl custard (2 tbsp vanilla powder + 5 tbsp water)
pearl sugar

Preheat the oven to 175 ° C and line a baking sheet with parchment paper. Mix butter, sugar, syrup, vanilla, wheat flour, baking powder into a dough. Roll to a length and place on the baking sheet, flatten it slightly. Make a dip in the middle and fill it with custard. Sprinkle with pearl sugar. Bake in the oven for about 10-12 minutes. Remove from the oven and allow to cool slightly before slicing.