Oh my, this cake got such a good taste of vanilla. When we were in Finland at Christmas I bought vanilla cream powder from the brand Sallinen and it is so good to bake with. A moist cake with a taste of vanilla. Yum!
Custard Cake
65 g butter, room temperature
1 dl sugar
1 large egg
1 dl wheat flour
0.5 dl custard powder (Sallinen)
1 tbsp milk
1 tsp vanilla essence
Preheat the oven to 160 C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. The add the rest of the ingredients. Pour the batter into a small greased and floured loaf pan and bake for 40-45 minutes.
Vaniljkrämkaka
65 g smör, rumstemperatur
1 dl socker
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl vaniljkrämspulver (Sallinen)
1 msk mjölk
1 tsk vaniljessens
Värm ugnen till 160 C. Rör samman smöret och sockret. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en liten smord och mjölad brödform och grädda i 40-45 minuter.
2 Comments
Åh, den ser så god ut!
ReplyDeleteTack Erika! Den fick en så god vaniljsmak.
Delete