Sega cookies med knapriga kanter och med smak av kaffe och choklad tackar jag inte nej till. Jag hade choklad med kaffesmak hemma, men det går med vanlig choklad också. Kaffechokladen har jag köpt på Lidl. Goda cookies, perfekta att ta med på picknick. 

Chewy cookies with crispy edges and with the taste of coffee and chocolate I do not say no to them :). I used chocolate with coffee flavor, but you can use regular chocolate too. I bought the coffee chocolate at Lidl. Good cookies, perfect to bring on a picnic.



Chewy Espresso Cookies

60 g butter
3/4 dl brown sugar
0.5 dl white sugar
1 egg yolk
0.5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl flour
1 tbsp espresso powder
1/8 tsp baking soda
1/8 tsp salt
35 g coffee chocolate, roughly chopped

In a bowl stir the butter, brown sugar, and white sugar together. Add in the egg yolk and vanilla extract. Mix well. Then add the remaining ingredients. Shape the batter into balls a nd flatten them slightly. Leave room between the cookies. Bake the cookies at 175° C for about 10 minutes. Allow to cool. 



Sega Espresso Cookies

60 g smör
3/4 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 äggula
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk espressopulver
1/8 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
35 g kaffechoklad, grovt hackad

Rör ihop smöret, farinsocker och strösocker i en skål. Tillsätt äggula och vaniljextrakt och blanda väl. Tillsätt sedan återstående ingredienser. Forma smeten till bollar och platta till dem något. Lämna utrymme mellan kakorna. Grädda dem i 175 ° C i cirka 10 minuter. Låt svalna.