Jag hittade Snickers jordnötssmör i affären och visste genast att jag vill baka något med det. Och detta är resultatet, Snickerspaj. Ett sött bakverk som blev så gott, med Snickers jordnötssmör, knapriga jordnötter och en len ganache som pricken på i:et. Mums!

I found Snicker's peanut butter in the store and knew right away that I wanted to bake something with it. And this is the result, Snickers pie. A sweet pastry that tastes so good, with Snickers peanut butter, crunchy peanuts and a smooth ganache as the icing on the cake. Yum!



Snickerspaj

Havrebotten:
60 g smör
1 3/4 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1 msk sirap
1,5 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker

Fyllning:
Snickers jordnötssmör
saltade jordnötter

Chokladganache:
1 msk grädde
30 g saltkola-choklad

Sätt ugnen på 175 C grader. Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna. Tryck ut massan i en små formar med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i 10-15 min. Fyll botten med Snickers jordnötssmör och jordnötter. Värm grädden till ganachen. Skär chokladen i bitar och lägg den i den varma grädden. Rör om tills chokladen har smält helt. Bred ganachen på pajerna. Låt svalna.



Snickers Pie

Oat crust:
60 g butter
1 3/4 dl oats
0.5 dl sugar
1 tbsp syrup
1.5 tbsp wheat flour
0.5 tsp baking powder

Filling:
Snickers peanut butter
salted peanuts

Chocolate ganache:
1 tbsp cream
30 g salted caramel chocolate

Warm the oven to 175 C degrees. Melt the butter and mix in the rest of the ingredients. Press the mixture into a small baking pan with removable edges. Bake in the oven for 10-15 minutes. Fill the crust with Snickers peanut butter and peanuts. Heat the cream to the ganache. Cut the chocolate into pieces and add it in the warm cream. Stir until the chocolate has completely melted. Spread the ganache on the pies. Let cool.