Run taste in pastries is so good and I like rum essence more than real alcohol. This cake is very moist and contains white chocolate spread. If you do not have a spread, you can use pieces of white chocolate that you mix into the batter.
Rum & White Chocolate Cake
50 g butter, at room temperature
1 1/4 dl granulated sugar
1 egg
1 dl ricotta cheese
1.5 tsp rum essence
1 dl wheat flour
1 tsp baking powder
white chocolate spread
Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a small loaf pan. In a bowl stir together the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg and stir. Then add the ricotta and rum. Add the flour and baking powder to the mixture and stir until smooth. Pour half of the batter into the prepared cake pan and add dollops of white chocolate spread on the batter. Pour on the remaining batter. Bake for 30-40 minutes. Let the cake cool in the pan for 10 minutes and then remove from pan to cool completely.
Rom & Vit Chokladkaka
50 g smör, rumstemperatur
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
1 dl ricottaost
1,5 tsk romessens
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
vit chokladpasta
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en liten brödform. Blanda smöret och sockret i en skål tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Tillsätt sedan ricotta och rom. Tillsätt mjöl och bakpulver i blandningen och rör om tills det är jämnt.Häll hälften av smeten i brödformen och toppa med klickar av vit chokladpasta. Häll på resterande smet. Grädda i 30-40 minuter. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter och ta sedan ur den för att svalna helt.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en liten brödform. Blanda smöret och sockret i en skål tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Tillsätt sedan ricotta och rom. Tillsätt mjöl och bakpulver i blandningen och rör om tills det är jämnt.Häll hälften av smeten i brödformen och toppa med klickar av vit chokladpasta. Häll på resterande smet. Grädda i 30-40 minuter. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter och ta sedan ur den för att svalna helt.
2 Comments
Den ser bara för läcker ut!
ReplyDeleteTack :)
Delete