Om någon säger jordnötssmör är jag med på noterna. hihi! Jag kan aldrig få för mycket av jordnötssmör. Dessa pajer innehåller den klassiska kombon jordnötssmör och sylt. Så goda och knapriga.

If someone says peanut butter, I will be there, hihi! I can never get too much of peanut butter. These pies contain the classic combo peanut butter and jelly. So good and crunchy.


Peanut Butter & Jelly Pies
2 small pies

40 g butter, soft
0.5 dl granulated sugar
1 small egg
0.5 dl smooth peanut butter
1 1/4 dl flour 
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla extract
one pinch of salt
0.5 dl raspberry jam
peanut butter, chunky
2 tbsp salted peanuts, roughly chopped

Preheat oven to175 °C. Stir together butter and sugar. Add the egg and peanut butter, and stir to a smooth mixture. Then add flour, baking powder, vanilla and salt. Transfer two-thirds of dough to the pans and press evenly. Spread jam and dollops of peanut butter on top of dough. Crumble remaining dough on top. Sprinkle with peanuts. Bake for 20 minutes, or until golden. 



Jordnötssmör & Syltpajer
2 små pajer

40 g smör, mjukt
0,5 dl strösocker
1 litet ägg
0,5 dl slät jordnötssmör
1 1/4 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
0,5 dl hallonsylt
jordnötssmör, chunky
2 msk saltade jordnötter, grovt hackade

Värm ugnen till 175 ° C. Rör samman smör och socker. Tillsätt ägget och jordnötssmöret och blanda till en jämn blandning. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, vanilj och salt. Tryck två tredjedelar av degen i små bakformar. Bred på sylt och klickar av jordnötssmör ovanpå degen. Smula på återstående deg. Strö över jordnötter. Grädda i 20 minuter, eller tills de är gyllene.