Jag bakar varje vecka bröd och ett av mina favoritbröd är havrebröd bakad i brödform. Den här gången gjorde jag istället portionsbröd av smeten och det blev också lyckat. Men jag föredrar nog ändå brödet bakat i form :)

I bake bread every week and one of my favorite breads is oat bread baked in a loaf pan. This time, I instead made portion-sized buns of the batter and they turned out nice. But I still prefer the bread baked in a loaf pan :)


Havresemlor
5 små

1 äggvita
1 dl vatten
1 msk fibersirap, Sukrin
2 1/4 dl havremjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

Värm ugnen till 175 C. Blanda ägg, vatten och sirap i en skål. Tillsätt havremjöl, bakpulver och salt och blanda. Låt blandningen stå i fem minuter. Klicka ut 5 högar av smet på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna helt.



Oat Buns
5 small ones

1 egg white
1 dl water
1 tbsp fiber syrup, Sukrin
2 1/4 dl oat flour
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt

Preheat oven to 175 C. Mix egg, water and syrup in a bowl. Add oatmeal flour, baking powder and salt and mix. Let the mixture stand for five minutes. Click out 5 piles of batter on a baking sheet lined with baking paper. Bake for about 20 minutes. Allow to cool completely.