Hemmagjorda burgare är så gott, men ofta om man gör dem på bönor blir det lätt smuliga. Men inte dessa. De håller bra ihop är så goda. Det blev en läcker hamburgarmiddag!

Homemade burgers are so good, but often if you make them on beans they get easily crumbly. But not these. They stick well together and are so good. We had a delicious burger dinner!


Gröna Biffar

200 g frysta bondbönor, tinade
200 g frysta ärter-majs-paprikablandning, tinade
1 ägg
1 dl havremjöl
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
svartpeppar

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Forma till biffar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 25 minuter, vänd på biffarna efter halva tiden. 




Green Patties

200 g frozen broad beans, thawed
200 g frozen peas-corn-paprika mixture, thawed
1 egg
1 dl oat flour
2 tsp fiber husk
0.5 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
black pepper

Mix all ingredients in a food processor or with a hand blender. Shape into patties and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 175C for about 25 minutes, turning the patties after half the time.