Krämigt goda pajer med en fyllning av vaniljkräm och körsbär. Jag gjorde två mindre pajer, men man kan förstås baka en stor. Jag gjorde även en glasyr på florsocker och vätska från körsbärsfyllningen. 

Creamy delicious pies with a filling of custard and cherries. I made two smaller pies, but you can of course bake one big. I also made a glaze of icing sugar and the liquid from the cherry filling.


Körsbärs-Vaniljpaj
2 små pajer

pajbotten:
50 g smör, mjukt
0,5 dl socker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver

1 dl körsbärsfyllning

smuldeg:
15 g smör
2 msk socker
2 msk vetemjöl
1/4 tsk vaniljpulver

vaniljkräm:
2,5 msk vaniljkrämspulver (Sallinen)
1 1/4 dl vatten

Blanda samman smör och socker. Blanda i ägget och sedan resterande ingredienser. Bred smeten i pajformerna. Häll på körsbärsfyllningen. Blanda vaniljkrämspulver och vatten. Låt stå 5 minuter. Lägg vaniljkrämen på  körsbärsfyllningen. Blanda ihop ingredienserna för smuldegen till en smulig blandning och strö på vaniljkrämen. Grädda i 175 C i ca 25 minuter. 



Cherry-Vanilla Pie
2 small pies

pie crust:
50 g butter, soft
0.5 dl sugar
1 egg
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder

1 dl cherry filling

crumbs:
15 g butter
2 tbsp sugar
2 tbsp wheat flour
1/4 tsp vanilla powder

custard:
2.5 tbsp vanilla cream powder (Sallinen)
1 1/4 dl water

Mix butter and sugar together. Mix in the egg and then the remaining ingredients. Spread the batter in the pie pans. Pour on the cherry filling. Mix the vanilla cream powder and water. Let sit for 5 minutes. Put the vanilla cream on the cherry filling. Mix together the ingredients for the crumbs into a crumbly mixture and sprinkle on the custard. Bake at 175C for about 25 minutes.