Purésoppor är en stor favorit och de går att variera så mycket. Dagens recept är en soppa på rotselleri och kikärtor. Vill man göra den krämigare kan man blanda i ricotta eller färskost. Jag hade också tryffelolja, vilket ger en så god smak. 

Puree soups are a big favorite and you can vary them so much. Today's recipe is a soup with root celery and chickpeas. If you want to make it creamier, you can mix in ricotta or cream cheese. I also added truffle oil, which gives such a good taste.



Rotsellerisoppa

1 röd lök, hackad
400 g rotselleri, skalad och tärnad
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokta kikärtor
salt 
svartpeppar
persilja
tryffelolja

Fräs lök och rotselleri i lite olja i en kastrull. Tillsätt vatten så det täcker grönsakerna och buljongtärningen och koka tills rotfrukterna är mjuka. Häll i kikärtorna och mixa sedan till en slät soppa. Krydda efter smak. 



Celeriac Soup

1 red onion, chopped
400 g root celery, peeled and diced
water
1 vegetable broth cube
2 dl cooked chickpeas
salt
black pepper
parsley
truffle oil

Fry the onion and celery in a little oil in a saucepan. Add water to cover the vegetables and the broth cube and cook until the vegetables are soft. Add the chickpeas and then mix into a smooth soup. Season to taste.