Att baka med choklad är aldrig fel. Och chokladfyllda cookies är så gott och passande till en god cappuccino. Vilket bakverk äter du helst med ditt eftermiddagskaffe?

Baking with chocolate is never wrong. And chocolate filled cookies are so good and perfect with a good cappuccino. What baked goodies do you prefer to eat with your afternoon coffee?


Hasselnöt-Choklad Cookies

125 g smör, mjukt
1,25 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g hasselnöt choklad, hackad

Blanda smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör om väl. Blanda i resten av ingredienserna. Rulla ca 30 bollar av smeten och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper, platta ut dem en aning.  Lämna utrymme mellan kexen. Grädda i 175 grader ca 10-12 minuter. Kexen skall vara sega i mitten och knapriga i kanten.



Hazelnut Chocolate Cookies

125 g butter, soft
1,25 dl sugar
1,25 dl brown sugar
1 egg
3,5 dl flour
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate
100 g hazelnut chocolate, chopped

Beat butter and sugar into a creamy batter. Add egg and stir well. Mix and stir in remaining ingredients. Roll approx. 30 balls of the dough and place them on a baking sheet lined with parchment paper, flatten them slightly. Leave space between the cookies for they will grow in the oven. Bake at 175 degrees for 10-12 minutes. The cookies will be chewy in the middle and the edges crunchy.