My husband usually sends me recipes when he sees something interesting. And this is one of them. It was said that they should be crumb-free, which often happens with vegetarian patties. That they crumble and falls apart easily. And it is true these hold together and became very good.
Edamame Burgers
0.5 tbsp olive oil
1 red onion, finely diced
0.5 small zucchini, finely diced
100 g button mushrooms
1/4 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
pinch of black pepper
150 g frozen shelled edamame, defrosted
1 tbsp chia seeds
3/4 tbsp mustard
3/4 tbsp ketchup
0.5 tbsp soy sauce
1-2 tbsp water
0.5 dl oat flour
1.5 tsp psyllium husk powder
Preheat the oven to 175 C and line a baking sheet pan with parchment paper.In a food processor mix the mushrooms until they turn into crumbs. Heat oil in a skillet and add the onion, zucchini and mushrooms. Saute the vegetables until soft. Add salt, garlic powder and pepper. Set aside. In a food processor, combine the edamame, chia seeds, mustard, ketchup, soy sauce, and water and pulse together until a smooth paste forms. The mixture should hold together and be firm but still a bit tacky to the touch. Add the edamame mixture to the sautéed vegetables and add the oat flour and psyllium husk. Stir the mixture together until fully incorporated.
Then, shape the mixture into 4-5 patties. Place the patties on the lined baking sheet and bake the patties for 30 minutes, flipping them halfway through baking.
Edamame Biffar
0,5 msk olivolja
1 röd lök, fit tärnad
0,5 små zucchini, fint tärnad
100 g champinjoner
1/4 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
en nypa svartpeppar
150 g frysta skalade edamame, avfrostade
1 msk chiafrön
3/4 msk senap
3/4 msk ketchup
0,5 msk sojasås
1-2 msk vatten
0,5 dl havremjöl
1,5 tsk psylliumskalpulver
Värm ugnen till 175 ° C och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Mixa svampen i en matprocessor tills de blir till smulor. Värm olja i en stekpanna och tillsätt löken, zucchinin och svampen. Stek grönsakerna tills de är mjuka. Tillsätt salt, vitlökspulver och peppar. I en matprocessor mixa edamame, chiafrön, senap, ketchup, sojasås och vatten till en jämn pasta bildas. Blandningen ska hålla ihop och vara fast men ändå lite klibbig. Blanda sedan edamame-blandningen med grönsakerna och tillsätt havremjöl och psylliumskal. Forma sedan blandningen till 4-5 biffar. Lägg dem på den bakplåtsklädda plåten och grädda i 30 minuter, vänd dem halvvägs genom bakningen.
2 Comments
Bra med smulfria vegbiffar. Det kan vara lite knepigt ibland.
ReplyDeleteJa, verkligen :)
Delete