Dallasbullar har inget med Dallas i USA att göra, utan är ett varumärke som Fazer bageri kommit på. Fazer har även Texasbullar. Dallasbule är en kardemummabulle med en krämig fyllning gjord på kvarg, smör, socker och vaniljkrämspulver. Så otroligt goda. 

Dallas Buns has nothing to do with Dallas in the United States, but is a brand that Fazer Bakery has come up with. Fazer also has a Texas Bun. Dallas bun is a cardamom bun with a creamy filling made of quark, butter, sugar and vanilla cream powder. So incredibly good.


Dallasbullar 

1 3/4 dl (mandel)mjölk
8 g torrjäst
4-5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk kardemumma
1/4-0,5 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt

Fyllning:
50 g smör, rumsvarmt
50 g kvarg
0,5 dl socker
1 msk vaniljkrämspulver (Sallinen)

Värm mjölken till 43 C grader. Häll i torrjästen och låt stå i en minut. Lägg 3 dl vetemjöl, socker, kardemumma och salt i bunken till en köksassistent och häll i mjölkblandningen. Låt maskinen knåda i ca 10 minuter. Tillsätt smöret och mera mjöl tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under en duk i ca 1 timme. 

Blanda alla ingredienser till fyllningen medan degen jäser. 

Kavla degen till ca 30 cm bred platta och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i 2 cm bitar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och grädda i 200 C grader i ca 10 minuter. 



Dallas Buns

1 3/4 dl (almond) milk
8 g dry yeast
4-5 dl wheat flour
0.5 dl sugar
1 tsp cardamom
1/4-0.5 teaspoon salt
50 g butter, room temperature

Filling:
50 g butter, room temperature
50 g quark
0.5 dl sugar
1 tbsp vanilla cream powder (Sallinen)

Heat the milk to 43 C degrees. Pour in the dry yeast and leave for a minute. Add 3 dl of wheat flour, sugar, cardamom and salt in the bowl to a kitchen assistant and pour in the milk mixture. Let the machine knead for about 10 minutes. Add the butter and more flour until the dough releases the edges of the bowl. Allow the dough to rise under a cloth for about 1 hour.

Mix all ingredients into the filling while the dough is rising.

Roll the dough to about 30 cm wide and spread on the filling. Roll up and cut into 2 cm pieces. Place them on a baking sheet covered with baking paper and allow to rise for another 30 minutes. Brush with egg and bake at 200 C degrees for about 10 minutes.