De här chokladbitarna känns lite lyxigare, som att de är köpta på ett konditori :) Men, nej jag har inte köpt dem, utan bakat dem helt själv. Så mäktiga och mycket smak av choklad. En perfekt fika.

These chocolate pieces feel a bit more luxurious, like they were bought at a patisserie :) But, no I haven't bought them, I have baked them myself. So satiating and very chocolate-y. A perfect bite with your coffee.



Chocolate Brownies with Ganache
  
80 g butter
40 g of chocolate, chopped
1 1/4 dl granulated sugar
0.5 dl ricotta cheese
1 large egg
0.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
one pinch of salt

Ganache frosting:
1.5 tbsp whipping cream
10 g butter
40 g of chocolate, chopped

Preheat oven to 175 ° C. Melt the butter and add the chocolate and let sit for 30 seconds. Stir until the chocolate is completely melted and the butter is well incorporated. Add the sugar and ricotta. Then fold in the flour, cocoa and salt. Pour the batter into a baking pan (20 cm x 10 cm) and spread evenly. Bake for about 25-30 minutes.

To make the ganache, bring the cream and butter to just below boiling point and then add the chopped chocolate. Let sit for 30 seconds and then stir until smooth. Pour the ganache over the brownies and spread to cover evenly. Let the ganache firm up before cutting. It's best to refrigerate them until quite firm.



Chokladbrownies med Ganache

80 g smör
40 g choklad, hackad
1 1/4 dl strösocker
0,5 dl ricottaost
1 stort ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
en nypa salt

Ganache-frosting:
1,5 msk vispgrädde
10 g smör
40 g choklad, hackad

Värm ugnen till 175 ° C. Smält smöret och tillsätt chokladen och låt stå i 30 sekunder. Rör om tills chokladen är helt smält. Tillsätt socker och ricotta. Blanda sedan i mjöl, kakao och salt. Häll smeten i en bakform (20 cm x 10 cm) och fördela jämnt. Grädda i cirka 25-30 minuter.

För att göra ganachen, värm grädden och smöret till precis under kokpunkten och tillsätt sedan den hackade chokladen. Låt stå i 30 sekunder och rör sedan om tills det är jämnt. Häll ganachen över brownies och fördela så att det täcks jämnt. Låt ganache stelna innan du skär i bitar. Det är bäst att ställa dem i kylen.