Leverpastej är något jag åt som barn och tyckte att det var gott att ha på knäckebröd. Nu har jag sett olika recept på nätet på vegansk leverpastej och klart att jag ville testa. Och konstigt nog smakar det som leverpastej. Jättegott med andra ord. 

Liver paté is something I ate as a kid and thought it was good to have on crispbread. Now I have seen different recipes online on vegan liver paté and of course I wanted to try it. And strangely, it tastes like liver paté. In other words, delicious.


Vegansk Leverpastej

0,5 röd lök, fint hackad
2 dl havregrädde
1 dl havregryn
1/4 dl ströbröd
0,5 tsk torrjäst
0,5 tsk sojasås
0,5 tsk salt
1 tsk torkad mejram
en nypa svartpeppar

Sätt ugnen på 175°C. Fräs löken i en stekpanna tills den mjuknar. Låt svalna. Blanda lök, havregrädde, havregryn, ströbröd, jäst, soja, salt och kryddor till en jämn smet. Fördela smeten i en ugnsform. Grädda i ca 1 timme. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.


Vegan Liver Paté

0.5 red onion, finely chopped
2 dl oat cream
1 dl oatmeal
1/4 dl breadcrumbs
0.5 tsp dry yeast
0.5 tsp soy sauce
0.5 tsp salt
1 tsp dried marjoram
a pinch of black pepper


Heat the oven to 175 ° C. Fry the onion in a frying pan until it softens. Let cool. Mix onion, cream, oatmeal, breadcrumbs, yeast, soy, salt and spices to an even batter. Pour the batter into a baking dish. Bake for about 1 hour. Let cool. Store covered in the refrigerator.