Liver paté is something I ate as a kid and thought it was good to have on crispbread. Now I have seen different recipes online on vegan liver paté and of course I wanted to try it. And strangely, it tastes like liver paté. In other words, delicious.
Vegansk Leverpastej
0,5 röd lök, fint hackad
2 dl havregrädde
1 dl havregryn
1/4 dl ströbröd
0,5 tsk torrjäst
0,5 tsk sojasås
0,5 tsk salt
1 tsk torkad mejram
en nypa svartpeppar
Sätt ugnen på 175°C. Fräs löken i en stekpanna tills den mjuknar. Låt svalna. Blanda lök, havregrädde, havregryn, ströbröd, jäst, soja, salt och kryddor till en jämn smet. Fördela smeten i en ugnsform. Grädda i ca 1 timme. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.
Vegan Liver Paté
0.5 red onion, finely chopped
2 dl oat cream
1 dl oatmeal
1/4 dl breadcrumbs
0.5 tsp dry yeast
0.5 tsp soy sauce
0.5 tsp salt
1 tsp dried marjoram
a pinch of black pepper
Heat the oven to 175 ° C. Fry the onion in a frying pan until it softens. Let cool. Mix onion, cream, oatmeal, breadcrumbs, yeast, soy, salt and spices to an even batter. Pour the batter into a baking dish. Bake for about 1 hour. Let cool. Store covered in the refrigerator.
2 Comments
Ser gott ut. Här i Israel är leverpastej mycket populärt, och man använder hönslever för det. Jag har ätit vegetarisk leverpastej här, men inte vegansk, utan med ägg, ärtor, stekt lök och valnötter.
ReplyDeleteLåter också gott! Ha en fin dag!
Delete