Dumle candy from Fazer is so good. Now there is a new taste of cranberry and caramel and it is really good. Actually quite fresh with cranberries and caramel. I just used that flavor in these cookies and they got so incredibly good. When the cookies are still warm, the caramel is flowing and creamy, as you can see in the pictures. When the cookies cool down, the caramel solidifies.
Dumle Cookies
100 g butter, soft
1 1/4 dl coconut sugar
0.5 dl granulated sugar
1 large egg
2.5 dl flour
1 dl cocoa
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Dumle (caramel-cranberry)
Stir together the butter and sugars. Then add the egg and stir well. Then add the flour, cocoa, baking powder and salt. Shape the dough into balls and press one duel into the center of the dough and then wrap the dough around it so that it is completely covered. Put the cookies on a baking sheet lined with parchment paper. Bake for about 10 minutes.
Dumle Cookies
100 g smör, mjukt
1 1/4 dl kokossocker
0,5 dl strösocker
1 stort ägg
2,5 dl mjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Dumle (kola-tranbär)
Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Forma degen till bollar och pressa en dumle i mitten av degen och slut sedan degen runt den så att den är helt täckt. Lägg kakorna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 10 minuter.
Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Forma degen till bollar och pressa en dumle i mitten av degen och slut sedan degen runt den så att den är helt täckt. Lägg kakorna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 10 minuter.
2 Comments
Nämen hjälp mig! Nu får du komma med en trasa och torka mitt dregel från skärmen... Ha en fin fredag!
ReplyDeleteHaha! Tack snälla du!
Delete