I baked this cake for New Year's Eve and it was well accepted. A carrot cake but with peanut butter in both the batter and the frosting. As you probably know, I'm a big fan of peanut butter and eat it daily. And carrot cake has always been a favorite. Two favorites in a cake :)
Morotskaka med Jordnötssmör
2 ägg
1,5 dl socker
150 g morötter, fint rivna
70 g smör, smält
0,5 dl jordnötssmör
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
frosting:
100 g färskost
1 dl florsocker
1,5-2 msk jordnötssmör
Smält smöret och blanda i jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i de rivna morötterna och smör-jordnötssmörblandningen. Och till sist blanda i de torra ingredienserna. Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 30 minuter. Låt svalna.
Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bred på kakan. Toppa med hackade saltnötter.
Carrot Cake with Peanut butter
2 eggs
1.5 dl sugar
150 g carrots, finely grated
70 g butter, melted
0.5 dl peanut butter
1 3/4 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
Frosting:
100 g cream cheese
1 dl icing sugar
1.5-2 tbsp peanut butter
Melt the butter and mix in the peanut butter. Whisk eggs and sugar fluffy. Mix in the grated carrots and butter-peanut butter mixture. And finally mix in the dry ingredients. Pour the batter into a baking pan lined with parchment paper. Bake at 175C for about 30 minutes. Let cool.
Mix together the ingredients for the frosting and spread on the cake. Top with chopped salted peanuts.
Mix together the ingredients for the frosting and spread on the cake. Top with chopped salted peanuts.
4 Comments
Spännande blandning av saftiga morötter och salta jordnötter.
ReplyDeleteKram Kajsa
Så gott, verkligen! Kram!
DeleteMums, allt är så gott med jordnötssmör:) Kakan ser så god ut:) Och gott nyt år Katarina:)
ReplyDeleteJa, jordnötssmör är otroligt gott. Gott nytt år!
Delete