Denna kaka bakade jag till nyåret och den fick väl godkänt. En morotskaka men med jordnötssmör både i smeten och frostingen. Som du säkert vet är jag ett stort fan av jordnötssmör och äter det dagligen. Och morotskaka har alltid varit en favorit. Två favoriter i en kaka :) 

I baked this cake for New Year's Eve and it was well accepted. A carrot cake but with peanut butter in both the batter and the frosting. As you probably know, I'm a big fan of peanut butter and eat it daily. And carrot cake has always been a favorite. Two favorites in a cake :)


Morotskaka med Jordnötssmör

2 ägg
1,5 dl socker
150 g morötter, fint rivna
70 g smör, smält
0,5 dl jordnötssmör
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel

frosting:
100 g färskost
1 dl florsocker
1,5-2 msk jordnötssmör

Smält smöret och blanda i jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i de rivna morötterna och smör-jordnötssmörblandningen. Och till sist blanda i de torra ingredienserna. Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 30 minuter. Låt svalna.

Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bred på kakan. Toppa med hackade saltnötter.


Carrot Cake with Peanut butter

2 eggs
1.5 dl sugar
150 g carrots, finely grated
70 g butter, melted
0.5 dl peanut butter
1 3/4 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon

Frosting:
100 g cream cheese
1 dl icing sugar
1.5-2 tbsp peanut butter

Melt the butter and mix in the peanut butter. Whisk eggs and sugar fluffy. Mix in the grated carrots and butter-peanut butter mixture. And finally mix in the dry ingredients. Pour the batter into a baking pan lined with parchment paper. Bake at 175C for about 30 minutes. Let cool.

Mix together the ingredients for the frosting and spread on the cake. Top with chopped salted peanuts.