Hemgjord granola är så god och det bästa är att du bestämmer själv vad du vill ha i den. Denna gång gjorde jag en väldigt knaprig granola med pumpa och kryddor som kanel och ingefära. Så gott att äta som det är eller på yoghurten.

Homemade granola is so good and the best part is that you decide yourself what you want in it. This time I made a very crunchy granola with pumpkin and spices like cinnamon and ginger. It's good to eat as it is or with yogurt.



Pumpkin Granola

4 dl oats
1 dl pumpkin seeds
1/4 tsp salt
1.5 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground ginger
1/8 tsp nutmeg
1 dl pumpkin puree
1 tbsp coconut oil, melted
2-3 tbsp fiber syrup
0.5 tsp pure vanilla extract

Preheat the oven to 150 degrees C. Line a baking sheet with parchment paper. In a bowl combine oats, pumpkin seeds, salt, cinnamon, ginger and nutmeg. Stir to combine. Add pumpkin puree, coconut oil, fiber syrup and vanilla extract. Stir until the oat mixture is completely coated. Put mixture on prepared pan and spread into an even layer. Using a piece of parchment paper, press down the oat mixture. Bake for 20 minutes, remove from the oven and break the oat mixture into clumps with a knife and then bake until crunchy. 


Pumpa Granola

4 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1/4 tsk salt
1,5 tsk kanel
0,5 tsk mald ingefära
1/8 tsk muskotpulver
1 dl pumpapuré
1 msk kokosnötsolja, smält
2-3 msk fibersirap
0,5 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 150 grader C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. I en skål blanda havregryn, pumpafrön, salt, kanel, ingefära och muskot. Tillsätt pumpapuré, kokosnötsolja, fibersirap och vaniljextrakt. Rör om tills havreblandningen är helt blandad. Lägg blandningen på bakplåten i ett jämnt lager. Tryck ner havreblandningen med en bit bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter, ta sedan ur ugnen och bryt blandningen till klumpar med t.ex. en kniv. Baka tills knaprigt.