Sega och knapriga cookies med marshmallows och cornflakes. När marshmallows smälter ger de en seg konsistens till kakorna. Så goda och knapriga. Grattis Finland på självständighetsdagen!

Chewy and crunchy cookies with marshmallows and cornflakes. When marshmallows melt, they give a chewy texture to the cookies. So good and crunchy.



Marshmallow Cornflakes Cookies
10 pcs

50 g butter, room temperature
0.5 dl caster sugar
0.5 dl brown sugar
0.5  egg, room temperature
0.5 tsp vanilla extract
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
20 g cornflakes, crushed
1 dl mini marshmallows

Preheat the oven to 175 C. In a bowl, add butter and sugars and beat until creamy. Add egg and vanilla extract and mix until combined. Then add flour, baking powder and salt. Crush the cornflakes using your hands until they are broken into smaller pieces. Add them and the marshmallows to the mixture and mix until combined. Refrigerate  the dough for 30 minutes. Line a baking tray with parchment paper. Roll cookie dough into balls using your hands, ensuring there is enough room for the cookies to flatten out in the oven. Bake the cookies for approximately 10  minutes or until golden brown on the edges. Leave to cool completely.



Marshmallow Cornflakes Cookies
10 st

50 g smör, rumstemperatur
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
0,5 ägg, rumstemperatur
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
20 g cornflakes, krossade
1 dl mini marshmallows

Värm ugnen till 175 C. I en skål, blanda smör och socker och tills krämigt. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Krossa cornflakes med dina händer tills de är brutna i mindre bitar. Lägg sedan till dem och marshmallows i blandningen och rör ihop. Kyl degen i 30 minuter. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Forma degen till bollar med händerna och se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan kexen. Baka kexen i ca 10 minuter eller tills de är guldbruna på kanterna. Låt svalna helt.