Du har säkert märkt att jag använder pumpa en hel del just nu. Men det är ju så gott och i säsong. Att baka med pumpa gör bakverket mycket saftigt och ger en god smak tillsammans med pepparkakskryddor. En perfekt kaka till andra advent. En fin andra Advent vill jag önska er alla!

You probably noticed that I use a lot of pumpkin right now. But it is so good and in season. Baking with pumpkin makes the pastry very moist and gives a good taste together with gingerbread spices. A perfect cake for this second Sunday of Advent. I wish you all a happy second Sunday of Advent!


Gingerbread Butternut Squash Cake

2 tbsp coconut oil, melted
2 tbsp almond milk
1 egg
0.5 tsp vanilla extract
0.5 dl coconut sugar
1 dl butternut squash puree
1.5 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
1.5 tsp gingerbread spice

Preheat oven to 175° C. Whisk melted coconut oil, milk, egg and vanilla together in a bowl. Add the sugar and butternut squash puree and stir to combine. Then add the rest of the ingredients and stir everything together. Grease and flour a bread pan and pour the batter into the bread pan. Bake the cake for 30 minutes. 


Pepparkaka Butternutpumpa Kaka

2 msk kokosnötsolja, smält
2 msk mandelmjölk
1 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 dl kokosnötsocker
1 dl butternut pumpapuré
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1,5 tsk pepparkakakryddor

Värm ugnen till 175 ° C. Blanda ihop smält kokosnötolja, mjölk, ägg och vanilj i en skål. Tillsätt socker och butternut pumpapuré och rör om. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda tills slät. Smörj och mjöla en brödform och häll smeten i formen. Grädda kakan i 30 minuter.