Kladdig mockakaka med en krämig kaffeglasyr. Den är vegansk då jag inte använt mjölkprodukter eller ägg i denna. Så god med en kopp cappuccino till.

Sticky mocha cake with a creamy coffee glaze. It is vegan as I have not used dairy products or eggs in this. So good with a cup of cappuccino.



Vegan Mockakaka

50 g margarin eller vegan smör, smält
50 g äppelmos
0,5 dl kaffe
0,5 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver

Glasyr:
15 g margarin eller vegan smör
0,5 msk starkt kaffe
3/4 msk kakaopulver
ca. 1 dl florsocker

Värm ugnen till 175 C. Blanda margarin, äppelmos, havremjölk och socker i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en liten bakform, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter. 

För glasyren smält margarinet i en kastrull och tillsätt kaffe och kakaopulver. Vispa i florsocker lite i taget. Det kan behövas lite mera eller mindre florsocker än 1 dl. Blanda tills du har en slät glasyr. Låt glasyren inte koka. Häll glasyren på kakan och bred ut glasyren. Dekorera med strössel. 


Vegan Mocha Cake

50 g margarine or vegan butter, melted
50 g apple sauce
0.5 dl coffee
0.5 dl coconut sugar
1 dl wheat flour
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder

Glaze:
15 g margarine or vegan butter
0.5 tbsp strong coffee
3/4 tbsp cocoa powder
approx. 1 dl icing sugar

Heat the oven to 175 C. Mix margarine, apple sauce, milk and sugar in a bowl. Add the remaining ingredients and mix into a smooth batter. Pour the batter into a small baking pan, coated with baking paper. Bake for 15 minutes.

For the glaze melt the margarine in a saucepan and add coffee and cocoa powder. Whisk in icing sugar a little at a time. You may need a little more or less icing sugar than 1dl. Mix until you have a smooth glaze. Do not let the icing boil. Spread the icing on the cake. Decorate with sprinkles.