Idag finns det mycket alternativ till kött och fisk att köpa. Jag minns för några år sedan var utbudet inte lika stort och nu känns det att det hela tiden kommer nya produkter. När jag såg att det finns laxfilé som är vegansk, vill jag förstås testa den. Den påminner om fisk till smaken, denna hade en lite rökig smak och även konsistensen var liknade riktig fisk. Roligt att testa, men inget jag kommer köpa på nytt. Till fisken gjorde jag en äggsås, som jag tycker passar bra med fisk.

Today, there are many alternatives to meat and fish to buy. I remember a few years ago the supply was not as large and now it feels like new products are constantly coming. When I saw in the store salmon fillet that are vegan, of course I wanted to try them. It is reminiscent of fish to taste, this one had a slightly smoky taste and even the texture was similar to real fish. Fun to try, but nothing I will buy again. For the fish I made an egg sauce, which I think fits well with fish.



Äggsås

30 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 kokta ägg, hackade
salt, efter smak
dill

Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Blanda i hälften av mjölken och låt såsen tjocka till. Blanda i resten av mjölken och låt sjuda i 5-10 minuter. Blanda i äggen, salt  och dill efter smak. 


Egg Sauce

30 g butter
2 tbsp wheat flour
3 dl milk
2 cooked eggs, chopped
salt, to taste
dill

Melt the butter in a saucepan. Whisk in the flour. Stir in half of the milk and allow the sauce to thicken. Mix in the rest of the milk and let simmer for 5-10 minutes. Mix in the eggs, salt and dill to taste.