These are moist and tasty muffins with the taste of berries and cinnamon. I used a yogurt from Arla that contains raspberries, peach, seeds and buckwheat kernels. The seeds and kernels provide a crunch that is good and gies well in these I think. Have a nice day!
Blueberry Cinnamon Muffins
6 pcs
2 tbsp vegetable oil
3/4 dl granulated sugar
3/4 dl berry yogurt
1 small egg, room temperature
0.5 tsp vanilla extract
1.5 dl all purpose flour
0.5 tsp cinnamon powder
3/4 tsp baking powder
salt
1 dl fresh or frozen blueberries
pearl sugar
In a bowl, stir together the oil, sugar, yogurt, egg, and vanilla extract. Add the dry ingredients and stir until combined. Gently add the blueberries. Do not overmix. Divide the batter into six muffin cups and top with pearl sugar. Bake for 18-20 minutes at 175 C. Let the muffins cool.
Blåbär Kanelmuffins
6 st
2 msk vegetabilisk olja
3/4 dl strösocker
3/4 dl bäryoghurt
1 litet ägg, rumstemperatur
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk kanelpulver
3/4 tsk bakpulver
salt
1 dl färska eller frysta blåbär
pärlsocker
Blanda olja, socker, yoghurt, ägg och vaniljextrakt i en skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Blanda sedan försiktigt i blåbären. Övermixa inte. Fördela smeten i sex muffinsformar och toppa med pärlsocker. Grädda i 18-20 minuter i 175 C. Låt muffinsen svalna.
Blanda olja, socker, yoghurt, ägg och vaniljextrakt i en skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Blanda sedan försiktigt i blåbären. Övermixa inte. Fördela smeten i sex muffinsformar och toppa med pärlsocker. Grädda i 18-20 minuter i 175 C. Låt muffinsen svalna.
2 Comments
Du är verkligen duktig på att baka, du!
ReplyDeleteMen, tack snälla du!
Delete