Höst är äppeltider och att baka med äpplen är gott. De gör bakverken saftiga och söta. Jag blandade också i vit choklad för som vi vet blir allt bättre med choklad. En dag utan choklad är ingen bra dag, haha.

Autumn is apple time and baking with apples is good. They make the baked goodies moist and sweet. I also mixed in white chocolate because, as we know, everything gets better with chocolate. A day without chocolate is not a good day, haha.


Äpple-Vit Choklad Muffins
12 st

70 g smör, rumstemp.
1 dl kokossocker
2 ägg
100 g kvarg
1 äpple, rivet grovt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
3/4 tsk kardemumma
vit choklad, hackad

Blanda smör och socker. Tillsätt ägg och kvarg och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i silikonmuffinsformar och grädda i 175 C i ca 12 minuter. 


Apple-White Chocolate Muffins
12 pcs

70 g butter, room temp.
1 dl coconut sugar
2 eggs
100 g quark
1 apple, grated roughly
2 dl wheat flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
3/4 tsp cardamom
white chocolate, chopped

Mix butter and sugar. Add eggs and quark and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Pour batter into silicone muffin cups and bake at 175C for about 12 minutes.