Dagens recept är en ugnlåda gjord på tofu och skivad potatis. För att göra den krämigare tillsatte jag tomatsås och riven ost. Gott och enkelt. Önskar dig en fin helg!

Today's recipe is a casserole made of tofu and sliced potatoes. To make it creamier, I added tomato sauce and grated cheese. Good and simple. Wishing you a great weekend!


Potatis-Tofulåda

1 röd lök, hackad
250 g tofu
potatis, skivad och förkokt
2 dl tomatsås
2 msk bbqsås
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
riven ost

Värm en stekpanna med olja och stek löken i några minuter. Tärna hälften av tofun och smula den andra hälften. Tillsätt tofun i stekpannan tillsammans med tomatsås, bbqsås och kryddor. Låt sjuda i 10 minuter. Lägg potatisskivorna i en ugnsform, strö på lite riven ost och häll sedan tofublandningen på. Toppa allt med riven ost. Grädda lådan i 175 C i ca 40 minuter. Om osten blir för brun täck formen med aluminiumfolie.


Potato-Tofu Casserole

1 red onion, chopped
250 g firm tofu
potatoes, sliced and pre-cooked
2 dl tomato sauce
2 tbsp bbq sauce
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper
grated cheese

Heat a frying pan with oil and fry the onion for a few minutes. Dice half of tofu and crumble the other half. Add tofu in the frying pan together with tomato sauce, bbq sauce and spices. Let simmer for 10 minutes. Put the potato slices in a baking dish, sprinkle with a little grated cheese and then pour on the tofu mixture. Top everything with grated cheese. Bake the casserole at 175 C for about 40 minutes. If the cheese becomes too brown, cover the dish with aluminum foil.