Gillar du mint och choklad ihop. Det gör jag och favoritgodiset med mintsmak är After Eight. Den mint och chokladpastan jag använt här är från Lidl och den har en stark smak av mint och den påminde mig om något godis. Det tog en stund innan jag kom på vilket godis, men det är ett godis som är är vit i ena ändan och svart i den andra, alltså mint och lakrits ihop. Jättegott godis det också.  

Do you like mint and chocolate together. I do and my favorite candy with mint flavor is After Eight. The mint and chocolate paste I used here is from Lidl and it has a strong taste of mint and it reminded me of some candy. It took a while before I came across which candy, but it is a candy that is white in one end and black in the other, ie mint and licorice together. It's a yummy candy as well.


Mint Chocolate Oat Cookies
12 cookies

60 g butter, room temperature
3/4 dl coconut sugar
1 tbsp golden syrup
1 1/4 dl oats
1 dl wholemeal flour
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp sea salt

decoration:
mint chocolate paste

Preheat the oven to 175 C. Line a baking sheet with baking paper. Stir the butter and sugar until smooth. Stir in the golden syrup. Then mix in the oats, flour, baking powder and salt. Roll small balls of the dough and put them on the baking sheet. Flatten them slightly and leave room between the cookies for spreading. Bake for 10 minutes, until golden brown. Allow to cool. Decorate with melted mint-chocolate paste.


Mint Choklad Havrekakor
12 kakor

60 g smör, rumstemperatur
3/4 dl kokosnötsocker
1 msk ljus sirap
1 1/4 dl havregryn 
1 dl fullkornsmjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk havssalt

dekoration:
mint chokladpasta


Värm ugnen till 175 C. Klä en bakplåt med bakpapper. Blanda smöret och sockret tills det är slätt. Rör i sirapen. Blanda sedan in havren, mjöl, bakpulver och salt. Rulla små bollar av degen och lägg dem på bakplåten. Flat dem något och lämna utrymme mellan kakorna för spridning. Grädda i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Dekorera med smält mint chokladpasta.