Gillar du lingon? Jag gör det och tycker om det syrliga i dem. I denna paj hade jag syrliga lingon tillsammans med söt vit choklad och jag tycker att det är en god kombo. Jättegod paj enligt mig. Min man tyckte den var för sur, haha. 

Do you like lingonberries? I do and I like the tartness in them. In this pie I had tart lingonberries along with sweet white chocolate and I think it is a good combo. Great pie in my opinion. My husband thought it was too sour, haha.


Lingonpaj med Vit Choklad

100 g smör, rumstemp.
3/4 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver

fyllning:
3 dl lingon
2 dl kvarg
1 ägg
3/4 dl socker
100 g smält vit choklad

Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna, blanda. Tryck ut blandningen i en bakform (20 x 20 cm). Häll på lingonen (om du använder frysta lingon, tillsätt 2 tsk potatismjöl). Blanda kvarg, ägg, socker och den smälta och svalande chokladen. Häll över bären. Grädda i 200 C grader i ca 30 minuter.



Lingonberry Pie with White Chocolate

100 g butter, room temp.
3/4 dl sugar
1 egg
2 dl wheat flour
1 dl oats
1 tsp baking powder

filling:
3 dl lingonberries
2 dl quark
1 egg
3/4 dl sugar
100 g melted white chocolate

Beat butter and sugar. Add the egg and dry ingredients, stir. Press the mixture into a baking dish (20 x 20 cm). Top with lingonberries (if using frozen lingonberries, add 2 teaspoons of potato flour). Stir together quark, egg, sugar and the melted and cooled chocolate. Pour the mixture over the berries. Bake at 200 C degrees for about 30 minutes.