Hallonen är så goda just nu och jag köper mina gärna från torget. Klart jag hade gärna plockat dem själv, men har man inte en trädgård så får man vara nöjd att man kan köpa dem istället. Jag bakade en kaka med hallon och så använde jag Marabous choklad med smak av hallon. Passade fintfint ihop. 

The raspberries are so good right now and I gladly buy mine from the market. Of course I would have liked to have picked them myself, but if you do not have a garden then you must be satisfied that you can buy them instead. I baked a raspberry cake and I used Marabou's chocolate with the taste of raspberry. They are yummy together.



Hallon Choklad-Kvarg Smulkaka

Smuldeg:
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
85 g smör, kallt

Fyllning:
1 ägg
1 1/4 dl kvarg
0.5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl frysta eller färska hallon
30 g hallon choklad, i bitar

Arbeta samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en kakform med bakpapper.
Fyllning: Blanda ägg, kvarg, socker och vanilj. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela hallon och choklad ovanpå och sedan resten av smuldegen. Grädda i ugnen i ca 30 min. Låt svalna. 



Raspberry Chocolate Quark Crumb Cake

crumb mixture:
1 3/4 dl wheat flour
3/4 dl granulated sugar
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
85 g butter, cold

Filling:
1 egg
1 1/4 dl quark
0.5 dl granulated sugar
0.5 tsp vanilla powder
1 dl frozen or fresh raspberries
30 g raspberry chocolate, in pieces

Work together flour, sugar, vanilla, baking powder and diced butter into crumbs. Press half of the dough into a cake pan with baking paper.

Filling: Mix eggs, quark, sugar and vanilla. Pour the filling over the crust. Spread the raspberries and chocolate on top and then the rest of the crumbs. Bake in the oven for about 30 minutes. Let cool.