Moist and good chocolate muffins baked with oil and without eggs. So these are vegan, provided you use a vegan chocolate. But these muffins are also good without chocolate pieces and if you want you can top them with a ganache.
Eggless Chocolate Muffins
10 small muffins
1 dl almond milk
1 tsp lemon juice
1 1/4 dl wheat flour
1 1/4 dl coconut sugar
0.5 dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
one pinch of salt
3 tbsp oil
0.5 tsp vanilla extract
optional: chopped chocolate
Start by mixing together the milk and lemon juice. Set aside. In a bowl stir together flour, coconut sugar, cocoa powder, baking powder and salt. Then add the oil, vanilla and milk mixture. Stir until smooth. Divide the batter into 10 muffin cups and bake them at 175 C for about 10 minutes.
Äggfria Chokladmuffins
10 små muffins
1 dl mandelmjölk
1 tsk citronsaft
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl kokossocker
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
3 msk olja
0,5 tsk vaniljextrakt
valfritt: hackad choklad
Börja med att blanda mjölken och citronsaften, ställ åt sidan. Blanda mjöl, kokossocker, kakaopulver, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt olja, vanilj och mjölk. Rör om tills det är jämnt. Fördela smeten i 10 muffinsformar och grädda dem i 175 ° C i cirka 10 minuter.
2 Comments
Jag tar gärna en till förmiddagskaffet! Ha en fin fredag!
ReplyDeleteJag bjuder gärna :) Tack detsamma!
Delete