När vi var i Schweiz köpte jag en choklad som innehåller krämig kolafyllning. Kolafyllningen hade en stark smak, god, men väldigt intensiv smak. Jag ville gärna baka med den så det fick bli dessa muffins. Muffinsen innehåller inga ägg, så har du äggallergi passar dessa perfekt för dig. 

When we were in Switzerland I bought a chocolate containing creamy caramel filling. The caramel filling had a strong taste, good, but very intense taste. I wanted to bake with it so it made these muffins. The muffins contain no eggs, so if you have an egg allergy these will be perfect for you.


Caramel Chocolate Muffins
10 small muffins

1 dl almond milk
1 tsp lemon juice
1 1/4 dl wheat flour
1 1/4 dl coconut sugar
0.5 dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
one pinch of salt
3 tbsp oil
0.5 tsp vanilla extract
caramel chocolate

Start by mixing together the milk and lemon juice. Set aside. In a bowl stir together flour, coconut sugar, cocoa powder, baking powder and salt. The add the oil, vanilla and milk mixture. Stir until smooth. Divide the batter into 10 muffin cups and top them with a caramel chocolate square. Bake the muffins at 175 C for about 10 minutes. 



Kola-Chokladmuffins
10 små muffins

1 dl mandelmjölk
1 tsk citronsaft
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl kokossocker
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
3 msk olja
0,5 tsk vaniljextrakt
kolachoklad, bitar

Börja med att blanda mjölken och citronsaften, ställ åt sidan. Blanda mjöl, kokossocker, kakaopulver, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt olja, vanilj och mjölk. Rör om tills det är jämnt. Dela smeten i 10 muffinsformar och toppa dem med en kola chokladbit. Grädda muffinsen i 175 ° C i cirka 10 minuter.