Dagens recept är proteinrika vaniljmuffins som passar bra efter ett träningspass eller varför inte som en del av frukosten. Dom blev faktiskt mycket goda, godare än jag hade trott :) De är saftiga och håller sig bra i några dagar. Då jag använt mig av mandelmjöl är de dessutom glutenfria.

Today's recipe is protein-rich vanilla muffins that fit well after a workout or why not as part of breakfast. They were actually very good, better than I had thought :) They are moist and stay good for a few days. Because I used almond flour, they are also gluten-free.


Vanilla Protein Muffins
5 muffins

1 1/4 dl (50g) almond flour
2 tbsp vanilla protein powder
0.5 tsp baking powder
2 tbsp plain quark
2 tbsp milk 
0.5 egg
0.5 tsp vanilla powder
2 tbsp date syrup

Stir together all the ingredients in a bowl until smooth. Pour the batter into silicon muffin cups. Bake at 175 C for 12 minutes.



Vaniljproteinmuffins
5 muffins

1 1/4 dl (50 g) mandelmjöl
2 msk vaniljproteinpulver
0,5 tsk bakpulver
2 msk kvarg
2 msk mjölk
0,5 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk dadelsirap

Rör ihop alla ingredienser i en skål tills den är jämn. Häll smeten i silikonmuffinsformar. Grädda i 175 C i 12 minuter.