It's no secret that I like liquorice and chocolate and the two together are a very good combination. I usually eat Fazer's chocolate along with sweet liquorice. And these two goes very well in baked goodies. In this cake I have used a liquorice chocolate from Lidl, but you can take the one you like and of course it does not have to be liquorice chocolate. But this one is really good!
Licorice Chocolate Cake
70 g butter, melted
1 dl caster sugar
0.5 dl brown sugar
1 tsp vanilla extract
2 large eggs
0.5 dl plain flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp licorice powder
1 tsp licorice powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
licorice chocolate, squares
Preheat the oven to 175 C. Line a baking pan (20 cm x 15 cm) with parchment paper. In a bowl stir together the melted butter and sugars. Add the vanilla extract and eggs.Then add flour, cocoa, licorice powder, baking powder and salt. Stir until just combined. Pour half of the batter in the pan, then place the chocolate squares on top. Add the remaining batter. Bake for about 25 minutes. Let cool completely.
Lakrits Chokladkaka
70 g smör, smält
1 dl strösocker
0,5 dl fari socker
1 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk lakritspulver
1 tsk lakritspulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
lakritschoklad, rutor
Värm ugnen till 175 C. Klä en bakform (20 cm x 15 cm) med bakplåtspapper. I en skål rör ihop smält smör och socker. Tillsätt vaniljextrakt och ägg. Blanda sedan i mjöl, kakao, lakritspulver, bakpulver och salt. Häll hälften av smeten i bakformen och toppa med lakritschokaldrutor. Häll på den resterande smeten. Baka i ca 25 minuter. Låt svalna helt.
Värm ugnen till 175 C. Klä en bakform (20 cm x 15 cm) med bakplåtspapper. I en skål rör ihop smält smör och socker. Tillsätt vaniljextrakt och ägg. Blanda sedan i mjöl, kakao, lakritspulver, bakpulver och salt. Häll hälften av smeten i bakformen och toppa med lakritschokaldrutor. Häll på den resterande smeten. Baka i ca 25 minuter. Låt svalna helt.
0 Comments