By using melted chocolate in the batter you get creamier and more "chocolate-y" brownies. So incredibly good! Chocolate is never wrong and you can't get too much of the yummy stuff :) These brownie muffins are easy to bake and so good with a cup of coffee.
Brownie Muffins
6 smaller muffins
50 g dark chocolate, coarsely chopped
50 g butter
0.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
pinch of salt
1 large egg
1 dl granulated sugar
Preheat oven 175 C. Melt chocolate and butter in the microwave. Whisk the egg and sugar for about 2 minutes. Add the chocolate mixture and then add the flour, cocoa powder and salt. Do not overmix. Divide batter between the muffin cups / silicon molds. Bake for 10 minutes and be careful not to overbake them.
Brownie Muffins
6 mindre muffins
50 g mörk choklad, grovhackad
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
nypa salt
1 stort ägg
1 dl strösocker
Värm ugnen till 175 C. Smält choklad och smör i mikrovågsugnen. Vispa ägget och sockret i ca 2 minuter. Tillsätt chokladblandningen och tillsätt sedan mjöl, kakaopulver och salt. Övermixa inte. Fördela smeten i muffinformarna / silikonormarna. Baka i 10 minuter, de skall vara lite undergräddade.
Värm ugnen till 175 C. Smält choklad och smör i mikrovågsugnen. Vispa ägget och sockret i ca 2 minuter. Tillsätt chokladblandningen och tillsätt sedan mjöl, kakaopulver och salt. Övermixa inte. Fördela smeten i muffinformarna / silikonormarna. Baka i 10 minuter, de skall vara lite undergräddade.
2 Comments
Läckert chokladiga. Hmmmm jag som ska hålla igen nu efter semestern, det verkar bli tufft
ReplyDeleteKram Kajsa
Tack :) Kram!
Delete