Genom att använda smält choklad i smeten får man krämigare och mera "chokladiga" brownies. Så otroligt gott! Choklad är aldrig fel och man kan inte få för mycket av det goda :) Dessa brownie muffins är enkla att baka och så goda med en kopp kaffe. 

By using melted chocolate in the batter you get creamier and more "chocolate-y" brownies. So incredibly good! Chocolate is never wrong and you can't get too much of the yummy stuff :) These brownie muffins are easy to bake and so good with a cup of coffee.


Brownie Muffins
6 smaller muffins

50 g dark chocolate, coarsely chopped
50 g butter
0.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder 
pinch of salt
1 large egg
1 dl granulated sugar

Preheat oven 175 C. Melt chocolate and butter in the microwave. Whisk the egg and sugar for about 2 minutes. Add the chocolate mixture and then add the flour, cocoa powder and salt. Do not overmix. Divide batter between the muffin cups / silicon molds. Bake for 10 minutes and be careful not to overbake them.

Brownie Muffins
6 mindre muffins

50 g mörk choklad, grovhackad
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
nypa salt
1 stort ägg
1 dl strösocker

Värm ugnen till 175 C. Smält choklad och smör i mikrovågsugnen. Vispa ägget och sockret i ca 2 minuter. Tillsätt chokladblandningen och tillsätt sedan mjöl, kakaopulver och salt. Övermixa inte. Fördela smeten i muffinformarna / silikonormarna. Baka i 10 minuter, de skall vara lite undergräddade.