If you want to bake vegan you can use applesauce, banana or chickpea liquid instead of eggs. Have you baked with these egg options? In these muffins I use applesauce, which makes them very moist and good. The apple flavor doesn't take over, they still taste like chocolate muffins.
Vegan Chokladmuffins
10 st små
100 g margarin eller vegan smör, smält
100 g äppelmos
3/4 dl mandelmjölk
1 dl (stevia) socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
Dekoration:
smält choklad
strössel
Värm ugnen till 175 C. Blanda margarin, äppelmos, mandelmjölk och socker i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna och dekorera med smält choklad och strössel.
Vegan Chocolate Muffins
10 small ones
100 g margarine or vegan butter, melted
100 g apple sauce
3/4 dl almond milk
1 dl (stevia) sugar
2 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp baking powder
Decoration:
melted chocolate
2 Comments
De ser drömgoda ut!
ReplyDeleteTack Erika! Ha en fin söndag!
Delete