Chocolate muffins are good and when they also contain three different chocolates nothing can go wrong :) In these I used dark, milk and white chocolate. So moist and chocolate-y!
Triple Chocolate Muffins
7 small
1 egg, room temperature
0.5 dl vegetable oil
0.5 dl caffee almond milk (Alpro)
0.5 tsp vanilla extract
1.5 dl all-purpose flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 dl granulated sugar
1 tsp baking powder
pinch of salt
60 g chocolate chunks, dark, milk and white chocolate
Preheat the oven to 175 C. Whisk together the egg, milk, vanilla, and oil until well combined. Add the dry ingredients and lastly stir in the chocolate. Do not over-mix the batter or the muffins will be dense and dry. Divide the batter between the muffin cups. Top with more chocolate chips if desired. Bake for about 7-10 minutes.
Trippel Chokladmuffins
7 små
1 ägg, rumstemperatur
0,5 dl vegetabilisk olja
0,5 dl Caffee mandelmjölk (Alpro)
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
60 g chokladbitar, mörk, mjölk och vit choklad
Värm ugnen till 175 C. Vispa ihop ägg, mjölk, vanilj och olja tills blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och slutligen blanda i chokladen. Blanda inte för mycket för då kan muffinsarna bli kompakta och torra. Fördela smeten mellan muffinsformarna. Toppa med mera chokladbitar om du vill. Baka i ca 7-10 minuter.
Värm ugnen till 175 C. Vispa ihop ägg, mjölk, vanilj och olja tills blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och slutligen blanda i chokladen. Blanda inte för mycket för då kan muffinsarna bli kompakta och torra. Fördela smeten mellan muffinsformarna. Toppa med mera chokladbitar om du vill. Baka i ca 7-10 minuter.
2 Comments
Mm, mycket choklad, det måste ju vara gott:)
ReplyDeleteJAAA! :)
Delete