När jag gör tomatsås varierar jag alltid grönsakerna jag använder och även denna gång proteinkällan. Vanligen använder jag linser, bönor eller sojafärs. Men i detta recept har jag använt bondbönekross, vilka ger ett trevligt tuggmotstånd. 

When I make tomato sauce I always vary the vegetables I use and this time also the protein source. Usually I use lentils, beans or soy minced meat. But in this recipe I have used broad bean chunks, which give a nice chew resistance.



Tomatsås med Bondbönekross

1 liten röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
15 cm zucchini, skivad
1 morot, skivad
400 g tomatkross, Mutti
2 dl bondbönekross
3 msk vegan färskost
salt
svartpeppar
paprika
cayenne
kanel
en nypa kokossocker

Värm en kastrull med olja. Stek lök och vitlök en stund. Blanda i zucchini, morot, tomatkross och bondbönekross. Låt sjuda i 15 minuter. Blanda i färskost och kryddor.  



Tomato Sauce with Broad Beans

1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
15 cm zucchini, sliced
1 carrot, sliced
400 g diced tomato, Mutti
2 dl broad bean chunks
3 tbsp vegan cream cheese
salt
black pepper
pepper
cayenne
cinnamon
a pinch of coconut sugar

Heat a saucepan with oil. Fry onion and garlic for a while. Mix in zucchini, carrot, tomato and broad bean chunks. Allow to simmer for 15 minutes. Mix in cream cheese and spices.