Om du gillar saftiga kakor, så då är denna för dig. Den blev otroligt saftig och så god. Glasyren är som pricken på i:et och jag gjorde hål i den färdiggräddade kakan så glasyren rinner in i själva kakan. MUMS! En bit av denna med eftermiddagskaffet och du har den perfekta stunden. 

If you like moist cakes, then this one is for you. It is incredibly moist and so good. The icing is delicious and I made holes in the baked cake so the icing goes into the cake itself. YUM! A piece of this with your afternoon coffee and you have the perfect moment.



Mockarutor

Kaka:
100 g smör, smält
1 dl Alpro Caffee (kaffe-mandeldryck) eller mandelmjölk
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Glasyr:
50 g smör
1 msk espresso 
1,5 msk kakaopulver 
2,5 dl florsocker

Värm ugnen till 175 C. Smält smöret och blanda i kaffedrycken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet. Klä en form, cirka 20 x 20 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i 20 minuter. Ta kakan ut ur ugnen och gör hål i kakan med t.ex skaftet av en slev. 

Glasyr: Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Bred glasyren över kakan. Låt kakan svalna. Skär i rutor. 



Mocha Squares

Cake:
100 g butter, melted
1 dl Alpro Caffee (coffee-almond drink) or almond milk
2 eggs
2 dl sugar
2 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp baking powder
a pinch of salt

Icing:
50 g butter
1 tbsp espresso
1.5 tbsp cocoa powder
2.5 dl icing sugar

Heat the oven to 175 C. Melt the butter and mix in the coffee beverage. Whisk eggs and sugar until fluffy. Mix wheat flour, baking powder and cocoa in a bowl. Sift the flour mixture into the egg mixture and gently invert the batter. Add the butter mixture and stir together to a smooth batter.
Dress a shape, about 20 x 20 centimeters with baking paper and pour into the batter. Bake the cake for 20 minutes. Take out the cake and make holes in the cake with eg the shaft of a ladle.

Icing: Melt the butter, add the other ingredients and mix well. Spread the icing over the cake. Let the cake cool. Cut into squares.