Jag tycker att det är gott att tillsätta grönsaker i såser och i en vanlig bolognesesås är det enkelt att tillsätta olika grönsaker. Den här gången hade jag i pumpa och paprika. Men ofta har jag också i riven morot och zucchini. På det här viset är det enkelt att få i sig grönsaker under dagen.

I think it is good to add vegetables in sauces and in a regular bolognese sauce it is easy to add different vegetables. This time I used pumpkin and bell peppers. But often I also add grated carrot and zucchini. This way, it is easy to get your vegetables during the day.


Sås med Färs och Pumpa

1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
200 g sojafärs
150 g pumpa, tärnad
1 paprika, tärnad
500 g tomatsås
vatten, vid behov
senap
ketchup
salt
svartpeppar
paprika

Värm olja i en kastrull. Stek lök och vitlök en stund. Blanda i sojafärs, pumpa, paprika och tomatsås. Låt sjuda tills pumpan är mjuk. Tillsätt vatten om såsen känns för tjock. Krydda. 



Sauce with Mince and Pumpkin

1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
200 g soy mince
150 g pumpkin, diced
1 paprika, diced
500 g tomato sauce
water, if necessary
mustard
ketchup
salt
black pepper
pepper

Heat oil in a saucepan. Fry onion and garlic for a while. Add in soy mince, pumpkin, bell pepper and tomato sauce. Allow to simmer until the pumpkin is soft. Add water if the sauce feels too thick. Season to taste.