Det är första gången jag lagar och äter löksoppa. Men det var definitivt inte sista gången jag gör denna. Soppan blev så mycket godare än vad jag hade kunnat tänka mig. När löken får stekas och kokas en lång tid får den en söt och god smak. Och när soppan toppas med brödbitar och ost som gratineras i ugnen tar den soppan till nya smakhöjder :)

It is the first time I make and eat onion soup. But it was definitely not the last time I make this. The soup became so much better than I could have imagined. When the onion gets fried and cooked for a long time it gets a sweet and good taste. And when the soup is topped with pieces of bread and cheese it gets even better :)


Löksoppa

350 g gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk honung
1 msk vetemjöl
0,5 l vegetarisk buljong
0,5 dl vitt vin
en nypa salt
svartpeppar
persilja
brödbitar
riven ost

Skala och skiva löken. Skala vitlöken och finhacka den. Värm en kastrull med olja och lägg i löken och vitlöken och fräs i 10-15 minuter. Tillsätt honung, mjöl, buljong och vin. Låt sjuda i 35 minuter. Smaksätt med salt och persilja. Häll soppan i ugnsskålar och toppa med rostade brödbitar och riven ost. Gratinera i 200 C ugn i  10 minuter.



Onion Soup

350 g yellow onion
1 clove of garlic
1 tbsp oil
1 tsp of honey
1 tbsp wheat flour
0.5 l vegetarian broth
0.5 dl white wine
a pinch of salt
black pepper
parsley
bread pieces
grated cheese

Peel and slice the onion. Peel the garlic and chop finely it. Heat a saucepan with oil and put onion and garlic and fry for 10-15 minutes. Add honey, flour, broth and wine. Allow to simmer for 35 minutes. Season with salt and parsley. Pour the soup into oven bowls and top with toasted bread pieces and grated cheese. Gratin in 200 C oven for 10 minutes.