Om det är något bakverk jag kan bli extra sugen på, så är det bakverk med choklad. Gärna kladdiga sådana med mycket smak av choklad och gärna också bitar av choklad i. Mums, vida är det så gott. Dagens recept är otroligt goda chokladmuffins som är så där härligt kladdiga som jag gillar. Vill man inte ha dem kladdiga, ja då gräddar man dem en stund längre.

If there is any baked goodie I can get extra craving for, it is with chocolate. And it should be sticky with a lot of flavor of chocolate and preferably also pieces of chocolate in it. Yummy! Today's recipe is incredibly good chocolate muffins that are wonderfully sticky, as I like them. If you don't want them sticky, then you bake them for a while longer. 



Saftiga Chokladmuffins
7 st små

1 ägg
1 dl strösocker
2,5 msk neutral olja
1 dl kvarg
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 dl chokladknappar eller hackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och strösocker till en fluffig smet. Tillsätt olja och kvarg och blanda. Blanda i de torra ingredienserna till en jämn smet. Ha till sist i chokladen. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta bort från ugnen och toppa med några extra chokladknappar om du vill.



Moist Chocolate Muffins
7 small

1 egg
1 dl caster sugar
2.5 tbsp neutral oil
1 dl quark
1 dl wheat flour
3/4 dl cocoa
0.5 tsp baking powder
1 dl chocolate chips or chopped chocolate

Heat the oven to 175 C. Stir egg and sugar into a fluffy batter. Add oil and quark and mix. Mix in the dry ingredients to a smooth batter. Finally fold in the chocolate. Divide the batter into muffin cups. Bake the muffins in the middle of the oven for about 10 minutes. Remove from the oven and top with some extra chocolate chips if you wish.