Glad Påsk! Hur firar du påsken, om du gör det? Är det något speciellt du äter under påsk, förutom chokladägg :) Vi firar med god mat, goda bakverk och att bara få njuta av lediga dagar. Vi har över +20 grader nu i Amsterdam, ljuvligt. Så vi kommer att spenderar mycket tid ut. Kanske det är dags för första ute picknick i år. Ha en fin helg!

Happy Easter! How do you celebrate Easter if you celebrate it? Is there something special you eat during Easter, besides chocolate eggs :) We celebrate with good food, good pastries and enjoy the days off work. We have over +20 C degrees now in Amsterdam, lovely. So we will spend a lot of time outside. Maybe it's time for the first picnic this year. Have a nice weekend!


Påsktårta med Saltkola Chokladägg

75 g smör, mjukt
100 g kvarg
1 1/4 dl socker
1 stort ägg
1 dl mjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
7 st saltkola chokladägg

Värm ugnen till 175 C. Klä en rund bakform (16 cm) med bakplåtspapper. I en skål  blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda tills fluffigt. Tillsätt kvargen och rör om. Rör sedan in mjöl, kakaopulver och bakpulver. Häll smeten i bakformen och tryck i chokladäggen. Grädda kakan i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen. Dekorera med påskgodis.



Easter Cake with Salted Caramel Chocolate Eggs 

75 g butter, soft
100 g quark
1 1/4 dl sugar
1 large egg
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp baking powder
7 pcs salted caramel chocolate eggs

Preheat the oven to 175 C. Line a baking pan with parchment paper. In a bowl, stir together butter and sugar. Add the egg and mix until fluffy. Add the quark and stir well. Then stir in the flour, cocoa and baking powder. Pour the batter into the prepared baking pan and press the chocolate eggs in the batter. Bake in the oven for about 25 minutes. Let the cake cool in the pan. Decorate with Easter candies.