De här bollarna blev så smakrika och goda. Och att de är så enkla att laga är bara ett plus. Av denna smet fick jag 14 bollar, men man kan göra dem större eller mindre. Så goda! Vi åt dem med sallad, hummus, ugnsbakade grönsaker och tortilla vid sidan om. 

These balls became so tasty and good. And that they are so easy to make is just a plus. Of this batter I got 14 balls, but you can make them bigger or smaller. So good! We ate them with salad, hummus, baked vegetables and tortilla on the side.


Potato & Lentil Balls

2 (200 g) potatoes, cooked
1 dl (75 g) green lentils, cooked
1 tsp oregano
1 tsp curry powder
one pinch of cayenne
salt
black pepper

Preheat your oven 175 C. In a bowl, mash the potatoes and lentils with a fork. The lentils do not need to be completely mashed. Add the spices and taste the mixture. Form into balls, about 13 pieces. Place the balls on a lined baking sheet. Bake for 30 minutes. 



Potatis & Linsbollar

2 (200 g) potatis, kokta
1 dl (75 g) gröna linser, kokta
1 tsk oregano
1 tsk currypulver
en nypa cayenne
salt
svartpeppar

Värm ugnen till 175 C. I en skål mosa potatis och linser med en gaffel. Linserna behöver inte vara helt mosade. Tillsätt kryddorna och smaka på blandningen. Forma i bollar, ca 13 stycken. Lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Baka i 30 minuter.