Jag hittade en burk i frysen med kondenserad mjölk och tänkte att jag får då baka något med den. Så det blev en kaffekaka, som fick en god smak av mjölken. Har du bakat med kondenserad mjölk?

I found a pot in the freezer with condensed milk and thought I have to bake something with it. So I made a coffee cake that got a good taste of the milk. Have you baked with condensed milk?



Condensed Milk Cake

60 g g butter, room temperature
2,5 tbsp coconut sugar
0.5 dl condensed milk
1 egg
0.5 tsp vanilla essence
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder

Preheat oven to 175 C. Grease and flour a small loaf pan. In a bowl, stir together butter and sugar until fluffy. Add in condensed milk and egg, and  mix well. Add the flour and baking powder. 
Pour the batter into the prepared pan and bake for 25 minutes. Let the cake cool and drizzle with a glaze made of icing sugar and water.



Kaka med Kondenserad Mjölk

60 g g smör, rumstemperatur
2,5 msk kokossocker
0,5 dl kondenserad mjölk
1 ägg
0,5 tsk vaniljessens
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten brödform. I en skål rör ihop smör och socker tills det är fluffigt. Blanda i kondenserad mjölk och ägg. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda tills slät. Häll smeten i formen och baka i 25 minuter. Låt kakan svalna och dekorera med en glasyr gjord på  florsocker och vatten.