Citrus fruits in pastries give them a fresh and good taste. These muffins contain no white sugar, but instead I baked them with sugar from Sukrin. They are good and they taste just as if they were baked with regular white sugar. If you do not have sukrin you can very well use white sugar or why not coconut sugar.
Lemon Muffins
7 pcs
60 g butter, melted
1 dl sukrin
1 large egg
40 g quark
0,5 tbsp fresh lemon juice
1 tsp grated lemon zest
1 1/4 dl wholemeal flour
3/4 tsp baking powder
Heat the oven to 175 C. Stir together butter and sugar. Add the egg and whisk well. Add quark, lemon zest, and lemon juice and then add the flour and baking powder. Divide the batter into 7 muffin cups. Bake in the oven for about 12 minutes. Decorate with a glaze made of lemon juice and icing sugar.
Citronmuffins
7 st
60 g smör, smält
1 dl sukrin
1 stort ägg
40 g kvarg
0,5 msk citronsaft
1 tsk citronskal
1 1/4 dl fullkornsmjöl
3/4 tsk bakpulver
Värm ugnen till 175 C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och och blanda väl. Tillsätt kvarg, citronsaft och citronskal och blanda sedan i mjöl och bakpulver. Fördela smeten i 7 muffinsformar. Baka i ugnen i ca 12 minuter. Dekorera med en glasyr gjord på citronsaft och florsocker.
Värm ugnen till 175 C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och och blanda väl. Tillsätt kvarg, citronsaft och citronskal och blanda sedan i mjöl och bakpulver. Fördela smeten i 7 muffinsformar. Baka i ugnen i ca 12 minuter. Dekorera med en glasyr gjord på citronsaft och florsocker.
1 Comments
Det låter fräscht!
ReplyDelete