Muffin med svarta bönor? Hur låter det? Jag tycker att man inte smakar bönorna och de tillför protein, fibrer, vitaminer och mineraler till bakverk. Dessa får en mousse-aktig konsistens, lite kladdiga är de också. Gott! Vågar du prova?

Muffins with black beans? How does that sound? I think you do not taste the beans and they add protein, fiber, vitamins and minerals to pastries. These get a mousse-like texture, they are a bit sticky as well. Delicious! Do you dare to try?


Black Bean Muffins
8 muffins

1 can black beans, drained and rinsed
1 dl cocoa powder
3/4 dl sukrin sugar or coconut sugar 
3 tbsp coconut oil 
3 tbsp water
0.5 tsp baking powder 
one pinch of salt
2 tbsp vegan chocolate chips 

Heat the oven to175° C. Put beans, cocoa powder, sugar, oil, water, baking powder and salt into a food processor and blend until smooth. Divide batter into 8 small silicone muffin cups.  Sprinkle with chocolate chips. Bake for 12-15 minutes. Allow to cool before serving.



Svarta Bönor Muffins
8 muffins

1 burk svarta bönor, sköljda
1 dl kakaopulver
3/4 dl sukrin socker eller kokossocker
3 msk kokosolja
3 msk vatten
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
2 msk vegansk choklad, bitar

Värm ugnen till 175° C. Lägg bönor, kakaopulver, socker, olja, vatten, bakpulver och salt i en matprocessor och blanda tills slät. Dela smeten i 8 små silikonmuffinsformar. Strö på chokladbitar Baka i 12-15 minuter. Låt svalna innan servering.