This beetroot casserole my my mother-in-law made for Christmas. Very good. She used feta cheese, but if you like blue cheese, you can use that because it goes well with beetroot. This recipe is from K-Ruoka.
Rödbetslåda
1 kg rödbeta
150 g crème fraîche
150 g feta eller blåmögelost
en nypa salt
ströbröd
Koka rödbetorna med skal på tills de är mjuka. Låt dem svalna i kallt vatten. Skala rödbetorna och riv dem grovt. Blanda i crème fraîche, feta och salt. Häll blandningen i en ugnsform och strö på ströbröd. Grädda i 175 C i ca 30 minuter.
Beetroot Casserole
1 kg beetroot
150 g crème fraîche
150 g feta or blue cheese cheese
a pinch of salt
breadcrumbs
Boil the beets with the peel until soft. Let them cool in cold water. Peel the beetroot and grate them roughly. Mix in crème fraîche, feta and salt. Pour the mixture into a baking dish and sprinkle with breadcrumbs. Bake at 175 C for about 30 minutes.
0 Comments