Som du har säkert lagt märke till tycker jag om att baka kaffekakor. Jag gillar dem för att de är saftiga och håller sig bra länge. I denna kaka har jag äppelmos och pekannötter. De funkar mycket fint ihop. 

As you have probably noticed, I like to bake coffee cakes. I like them because they are moist and last a long time. In this cake I have used apple sauce and pecans. They work very well together.


Äppel-Pekankaka

60 g smör
0,5 dl kokossocker
0,5 sukrin
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk kanel 
0,5 tsk kardemumma
3/4 dl äppelmos
20 g pekannötter, hackade

Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en liten smord och mjölad kakform. Grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna.



Apple Pecan Cake

60 g butter
0.5 dl coconut sugar
0.5 sukrin
1 egg
1.5 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
3/4 dl apple sauce
20 g pecans, chopped

Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a small greased and floured cake pan. Bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool.