Moist muffins made on chickpea brine instead of eggs and if you also use vegan butter / milk-free margarine, you'll get vegan chocolate muffins. Very good and the muffins do not taste like chickpeas, in case you are afraid of that. You do not notice that these are baked without eggs.
Vegan Chokladmuffins
5 muffins
65 g vegansmör / mjölkfritt margarin, smält
2 msk mandelmjölk
1 msk kikärtsspad
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 dl kokossocker
1,5 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g mörk choklad, hackad
Blanda det smälta smöret med mandelmjölk och kikärtsspad. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rör ner chokladbitarna. Fördela smeten i 5 muffinsformar. Grädda i 175 C grader i ca 15 minuter.
Vegan Chocolate Muffins
5 muffins
65 g vegan butter / milk-free margarine, melted
2 tbsp almond milk
1 tbsp chickpea brine
1 1/4 dl wheat flour
0.5 dl white sugar
0.5 dl coconut sugar
1.5 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
2 Comments
Jag skulle gärna ta en till kaffet vid 10 idag.
ReplyDeletePassar bra, skickar en till dig :)
Delete