Are you having guests over for Christmas and want to serve them a delicious cake? Then you should bake this coffee cake. A chocolate cake with gingerbread flavor. So incredibly good and easy to bake.
Gingerbread Chocolate Bundt Cake
85 g butter, soft
100 g ricotta
1 1/4 dl sugar
1 large egg
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
1.5 tsp gingerbread spice
1 tsp baking powder
Preheat the oven to 175 C. Grease and flour a small bundt cake pan and set aside. In a bowl, stir together butter and sugar. Add the ricotta and mix until fluffy. Add the egg and stir well. Then stir in the flour, cocoa, gingerbread spice and baking powder. Pour the batter into the prepared cake pan, and bake for about 25-30 minutes. Let the cake cool in the pan.
Pepparkaks-Chokladkaka
85 g smör, mjukt
100 g ricotta
1 1/4 dl socker
1 stort ägg
1 dl mjöl
0,5 dl kakaopulver
1,5 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten kakform. I en skål blanda ihop smör och socker. Tillsätt ricotta och blanda tills fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan in mjöl, kakaopulver, pepparkakskrydda och bakpulver. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten kakform. I en skål blanda ihop smör och socker. Tillsätt ricotta och blanda tills fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan in mjöl, kakaopulver, pepparkakskrydda och bakpulver. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
2 Comments
Den ser så god ut! Ha en riktigt god jul!
ReplyDeleteTack så mycket och god jul!
Delete